Pets Academy Hondenschool

Een hond opvoeden is soms best een hele kluif. De Boer Dier & Ruiter heeft daarvoor de Pets Academy Hondenschool!

Op onze site van Dogs Related kunt u informatie vinden over Pets Academy. Wilt u de agenda inzien of zich aanmelden voor een cursus en/of workshop bij Pets Academy verwijzen wij u naar de site van De Boer Dier & Ruiter. Hiernaast vind u o.a. een link naar deze site. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam, telefoonnummer, adresgegevens én naam, ras en geboortedatum van uw hond. U ontvangt van ons nadere informatie en de betaalgegevens.

 

Onze instructrices

Kynologisch instructeurs Sanne Stolze en Iris Lammers geven puppycursus, gehoorzaamheidstraining en diverse andere cursussen en workshops.


Sanne

Sanne

Mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur heb ik gevolgd aan de Martin Gaus Academie en ik geef inmiddels alweer een aantal jaren hondentraining. Daarnaast volg ik allerlei workshops en cursussen om mijn kennis up to date te houden.

Zelf heb ik drie honden, twee Shelties en een Amerikaanse Collie. Met al mijn honden ben ik actief in de Gedrag- en Gehoorzaamheids-training van de FHN (Federatie Hondensport Nederland). Naast het geven van hondentraining houd ik me bezig met bezoekprojecten voor aaihonden. Samen met mijn honden ga ik regelmatig naar zorginstellingen.

Deze combinatie van theorie en praktijk geeft mij een goede achtergrond om u te helpen bij het opvoeden en trainen van uw hond. Buiten het feit dat ik graag met honden werk, vind ik het erg leuk om mensen te leren hoe ze een fijne band met hun hond kunnen opbouwen.

Mijn uitgangspunt bij het lesgeven is om een zo goed mogelijke samenwerking tussen begeleider en hond te bewerkstelligen op basis van wederzijds respect.

Wilt u meer informatie over de cursussen en leermethoden, neem dan gerust contact op met Sanne Stolze. Tel. 06-36260970.


Iris

Iris

"Mijn naam is Iris Lammers en ik versterk vanaf het najaar 2017 het instructeursteam van de Pets Academy hondenschool bij De Boer Dier & Ruiter. Mijn opleiding tot instructeur heb ik gevolgd bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en –Opleiding (O&O). Ook heb ik een aantal modules van de opleiding tot hondengedragstherapeut gevolgd bij DogVision. Ik geef sinds een aantal jaren les bij verschillende hondenscholen, de laatste jaren met name pups en jonge honden. Op het moment volg ik een opleiding tot exterieurkeurmeester.

Ik heb vroeger in verschillende (fok- en show)kennels, asiels, pensions en hondentrimsalons gewerkt. Soms als vrijwilliger, soms betaald. Rond 1988 heb ik de diploma’s Dierenasiel/Pension-houder en Gediplomeerd Hondentrimster behaald. In 1990 kreeg ik mijn eerste eigen hond. Tervuerense Herder Myrna. Met haar deed ik Behendigheid, Uithoudingsvermogen en Gedrag en Gehoorzaamheid, ze heeft het geschopt tot G&G III. Daarnaast had ik een Vlinderhondje waar ik GG mee trainde. Ik heb dus ervaring met het trainen van grote én kleine honden.

Sinds 2011 heb ik mijn hart verpand aan de Sheltie (Shetland Sheepdog). Ik heb met onze Sheltie Rishon verschillende cursussen gedaan en we doen nu met name nog Speuren omdat zij dat het allerleukste vindt. In 2013 werd Rishon’s eerste nestje geboren en daarvan is een teefje bij ons blijven wonen, Nyota. Zij vindt werkelijk alles leuk wat zij en ik samen doen. We hebben dogdance, behendigheid en hoopers gedaan en ik volg met haar en Rishon allerlei leuke workshops. Deze workshops leveren mij altijd weer leuke ideeën op voor mijn eigen lessen. Daarnaast volg ik ook heel regelmatig lezingen, seminars, cursussen en workshops op het gebied van hondengedrag en –opvoeding. We fokken op zeer bescheiden schaal Shelties onder de kennelnaam Rainbow Glory. Sinds kort hebben we er een schat van een herplaatsteefje van 10 jaar oud bij, zij heet Ailey.

Wat ik het mooiste vind van het lesgeven is het stimuleren van een goede band tussen eigenaar en hond, zodat een pup kan uitgroeien tot een fijne, stabiele kameraad die overal mee naartoe kan."